Ragnarbragvin.com
Lært av fjoråret.
søndag 19. februar 2012 15:49

Forrige helg var var det en stor fornøyelse å gå KOLLmila rent fysisk, i dag var det en litt annerledes opplevelse i Malung og Skinnarloppet.

Et tradisjonsrikt skirenn i en utrolig artig løype. Faktisk var årets renn nummer 82 i rekken av gjennomførte Skinnarlopp, og på seierslisten finner man mange kjente skinavn. For å nevne noen: Jørgen Aukland, Sixten Jernberg, Oddvar Brå, Oskar Svärd, Ole Ellefseter og Magnar Lundemo. Årets renn ble vunnet av Håkan Löfström fra Årsunda.

Jeg har en ukes treningssamling her i Sverige, og Skinnarloppet er en del av treningen. Etter forrige helgs fysiske opptur, ble dette rennet en liten nedtur. Er fullstendig klar over at jeg fortsatt ikke kan kontrollere hvilke dager jeg kan trene med høy intensitet og hvilke jeg må endre øktplanen på, og i dag var en dag jeg måtte endre på planene.

Stilte i fremste "led", og hadde som mål å ta første spurtpris etter 3.7 km! Starten gikk og hurtighetsmessig stemte det fint, men når hjertet skulle begynne å jobbe for å holde trykket oppe, forstod jeg fort at dette var en dag hvor jeg måtte endre litt på planene. Hadde ikke sjans å komme opp i puls, og klarte knapt å bli andpusten. Når det gjaldt spurtprisen kjente jeg etter 100 meter at jeg måtte se langt etter den i år, og farten hadde jeg ingen mulighet til å holde oppe. Forsøkte å gjøre noen lengre rykk utover i rennet, men pulsen forble lav. Tipper at den på det høyeste var på 145 slag i minuttet. Andpusten ble jeg heller aldri.

Brøt rennet ved passering ut på andre runde (24km). Lærte ettertrykkelig i fjor at når kroppen ikke ønsker å bli belastet, ja da skal man heller ikke belaste den. Det eneste fornuftige var å gå til side halvveis, og heller fokusere på kommende dagers trening. Det psykiske var det intet problem med. Motivasjonen er stor, og gleden like så. I dag var det restene av fjorårets smell som slo til.

 

Skinnarloppet er forøvrig et renn flere nordmenn burde vurdere å ta turen til! Får inntrykk av at stemningen på en svensk skistadion er litt annerledes enn på en typisk norsk. Litt mindre stress, og litt flere smil. Slikt liker vi!!

 
Jönsson går for rekord
søndag 05. februar 2012 15:43

Emil Jönsson går for rekord! Skal gjøre mitt for at den ikke skal bli svensk  ;-)

Les mer her

 
sesongens største show?
tirsdag 31. januar 2012 15:21

Det er mye artig som skjer rundt i skiverden nå om dagen, men den 22.mars smeller det virkelig i staver og ski, og forhåpentligvis i tidtakerbua på Bislett stadion.

Da er det verdensrekordforsøk med Guinnes rekordbok til stedet!!! Jeg ser veldig frem til den dagen. Den kommer til å bli spektakulær!!!

www.sprintski.com

http://www.facebook.com/#!/sprintski

 
Mye folk...
torsdag 05. januar 2012 21:37

I fjor var det noe kaldere enn behagelig, mens i år har det vært litt mildere enn ønsket for oss som er glad i ski. Og det er det mange av i Norge, og kanskje spesielt Oslo. Så straks snøen har lagt seg i Marka er det vanvittig med folk i løypene. At Oslofolket har savnet snøen er tydelig å se rundt Frognerseteren. Overfylte parkeringsplasser og skiløpere som oppfører seg som kuer ved vårslippet. Godt å se, og godt å ha skiføre nærme byen!

Ellers blir kroppen stadig piggere. Kan øke treningsdosene gradvis, og kroppen svarer godt også på dager med to økter. Sitter og plukker ut hvilke skirenn jeg tenker å gå i februar. Det er godt å glede seg til å ha startnummer på brystet, og det er godt å være på vei tilbake!

 
spent som et barn på lille julaften
onsdag 07. desember 2011 00:10

Det er dessverre noen år siden jeg har følt den helt store barnlige julemagien. Dette til tross julen for meg er den fineste tiden på året. En av grunnene er nok at man pr alder er blitt voksen, men hovedgrunnen er nok stress og travle dager helt inn til julekvelden. Skole, jobb, trening og konkurranser om hverandre har vært noe for mye.

MEN i kveld har jeg den samme barnlige følelsen av spenning som jeg en gang hadde i dagene for jul."er det skiføre i morgen?"

sesongforberedelsene har i årene etter skigymnaset bestått av stress, mas og altfor full timeplan. konkurransegleden har derfor tilhørt sommeren. Nå som jeg av fornuft bruker dagene til opptrening fremfor konkurranser og jakt på snø og skiforhold, kjenner jeg en deilig spenning i kroppen mens snøen laver ned i kirkeveien.  spenningen er så stor at den holder meg våken

skiforhold i morgen? første skitur utendørs? deilig å føle en så stor lidenskap..

 
Bobler i kroppen
søndag 04. desember 2011 11:59

Når man sitter hjemme i en stue fylt med adventstemning og vet at halve bekjentskapskretsen er ute og farter på skirenn samtidig som du ser en formsterk Martin Fourcade dunke på i løypene i Østersund. Ja, da har man lyst til å komme i kanonform fort som bare det. Det er i grunn "mission impossible", kan ikke gjøre annet enn å smøre meg med tålmodighet og ta steg for steg tilbake. Følelsen jeg hadde i september/oktober i fjor skal gjenvinnes.

 

I dag har jeg ellers gjort en ekstremt kjedelig avgjørelse. Takket nei til en invitasjon fra Tour de ski China. En tur til Kina ville utvilsomt vært en spennende opplevelse. For eksempel vil en av sprintene gåes i "Birds nest" i Beijing. Hovedstadioen for OL 2008.

 

Prioriterer å bli hjemme for å trene. Lettere å spille 100% på lag med kroppen. Sykdomsrisikoen med å reise over dit blir for stor slik situasjonen er nå. Satser på at tilsvarende muligheter kommer når kroppen er i form :-)

 
Sprøtt, men artig!
onsdag 02. november 2011 13:27

Sprøtt, men et bevis på at ski er nokså populært:

http://www.langrenn.com/birken-fulltegnet-paa-97-sekunder.4979845-1743.html

 
lar vente på seg
tirsdag 01. november 2011 09:45

Her i lavlandet skal man ikke forvente snø og vinter i 1.november, men at det ikke kryper under null grader om nettenepåi noen av de kjente skistedene i landet er noe uvanlig. Et eller annet sted bruker det å være ok skiforhold, i alle fall av kunstsnø. Det spøker for sesongåpningen på Beitostølen... Veldig synd, ettersom det i mine øyne er den triveligste vintersportssendingen i løpet av året, og i år var planen å følge det fra TV-skjermen..

Uansett er det ganske godt å ha gode barmarksforhold utenfor døra. Ingen frost på veiene,  fint å løpe i marka, samt at SATS alltid har fine lokaler for styrketrening. Sipper alle disse lange bilturene til gode treningsforhold som det ofte er på denne tiden av året.

Når snøen lar vente på seg er det godt å vite at det fortsatt er noen måneder til jeg skal gå skirenn..

 
Frossen type!
fredag 14. oktober 2011 11:29

Når tær og fingre begynner å stivne til under trening i 5 pluss grader og tørt vær, er det da et tegn på at kroppen trenger tid for å vende seg til de lave grader, eller er det et signal på at man rett og slett er en sommergutt?

Selv om man er glad i sommer og sol, er det godt med frisk høstluft.
Ligger også om kveldene og gleder meg til den nasjonale åpningen på Beitostølen. Er det noen nykommere som ypper seg mot de etablerte? det er alltid en magisk følelse å følge de første skirennene etter noen høstmåneders opphold fra sommerkonkurransene. Som kjent blir ikke jeg å se på startlisten på Beito i år, men kommer sterkt tilbake neste sesong, og kanskje også på slutten av denne vinteren. Selv om man er blant de som har et lidenskapelig forhold til det å konkurrere, er det godt å hvile hodet for konkurransejag etter det siste års harde kjemping.

Nå er det ut å bygge en solid plattform for fremtidige sesonger! :-) Godt å være skikkelig i gang!

 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

Side 4 av 15