På plass i Markkleeberg
fredag 02. september 2011 13:22

I går ankom en liten norsk tropp Markkleeberg. Selv er jeg her for å gå sprint lørdag, men skal cruise gjennom dagens 9 km prolog og forhåpentligvis jaktstarten søndag.

 

Markkleeberg er et sted jeg har mange gode minner fra. Det er fjerde året på rad jeg er her, og det var her jeg tok min første world cupseier i seniorklassen.

Det første som slår en norsk skiløper som kommer hit er: "hvorfor i all verden har vi ikke et eneste slikt sted i Norge?" Rundt Makkleeberger See noen få kilometer fra Leipzig by er det laget en løype på 10 km. Løypa er av beste asfalt og jeg vil tippe i snitt 4-5 meter bred. I tlllegg til mindre avstikkere fra selve hovedløypa. Det finnes ikke et eneste kritisk punkt, og veien er selvfølgelig sperret for trafikk; året rundt...

I Norge har man som vane å lage rulleskiløyper som selv den beste kan risikere å kjøre seg i hjel i, og foruten en liten stadionflate er de uegnet for mosjonister. Idiotisk synes jeg..... I en løype som i Markkleeberg kan hvilken som helst person trygt trene tempo på sykkel, rulleski, inlines o.l uten å bekymre seg for skumle situasjoner osv. Skiforbundet og idrettsforbundet burde sende ned noen høye herrer for å finne inspirasjon for en løype som appellerer til den allmenne hjulsportsutøver.

 

- Etter VM har det vært en del å gjøre. Mange gjøremål var blitt utsatt til VM var gjennomført, og det har gledelig nok vært en hel del hendvendelser fra kjente og ukjente, fra fjernt og nær. Gøy at folk følger med, og finner interesse i det man gjør!

Sprintformen skal være god, og jeg ser frem til å tråkke til lørdag. I dag er det prolog 9 km i en typisk "jobbeløype". Prologen er utgangspunktet for søndagens jaktsstart. Planen er å fullføre i dag uten å nå "i5" (maks innsats). Blir å cruise gjennom uten å å gå i kjelleren. Blir nok en vanskelig oppgave å fullføre den planen når startnummeret er tatt på, men er er en viktig strategi for å bygge kroppen rolig opp. En prosess vinteren også blir en del av. Blir mye mulig ingen skirenn i vinter. Skal ha en kropp som er 100% neste sommer... ;-)

http://www.rollski-weltcup.de/