Stillhetens lov...
tirsdag 23. oktober 2012 13:57

 

 

Er overrasket over at så mange den siste tiden viser stor overraskelse over avsløringer i US Postal Service og sykkelsporten forøvrig. Jeg hadde ingen sykkelinteresse før jeg startet på HSG, men på skigymnaset ble jeg smittet av sykkelentusiasmen fra skolekamerater. Og selv de mest "ihugga" entusiastene var overbevist om at Armstrong var dopet, og Mads Kaggestad sa selv på dagens pressekonferanse at utøverne på Credit Agricole pratet fortvilet seg i mellom om andre sykkellags bruk av doping i 2003. Jeg synes det er merkelig at så mange norske eksperter har latt seg "lure" i så lang tid. Det er jo rimelig å tro at noen norske sykkeleksperter har hatt en antagelse om at utøvere jukset, samtidig som de har brukt store ord om prestasjonene deres på TV-skjermen.

Noen har muligens sittet  i "boksen" med en bismak mens de har kommentert ritt etter ritt! Jobber man i TV, så skal man være politisk korrekt, og det er riktig å kommentere etter prinsippet om at ingen er skyldig før det motsatte er bevist. Men det må ha vært vondt å skryte av utøvere de antok var dopet!?

Armstrong har båret sykkelsporten frem. Han har gitt sporten enorm PR, og jeg har latt meg underholde tiltross for at jeg har vært overbevist om juks og fanteri blant mange av stjernene. Har vi TV-seerne som faktisk skaper marked for sykkel, en del av skylden? vi kunne skrudd av skjermen når vi "visste" at kara i tet jukset.. Og var det ingen blant hovedarrangørene  i Oslo grand Prix 2009 som mistenkte Lance Armstrong for å jukse? De betalte store penger for at han skulle lage sykkelfest i hovedstaden. Showverdien har nok overskygget mye. Selv elsket jeg duellene i fjellene tiltross for antagelser om dop, og flere helt sikkert med meg. Det rette hadde vel vært å skru av TV'en?

 

- Mon tro det er flere som lever under "stillhetens lov"?

 

Ønsker uansett Steffen Kjærgaard all lykke i konverteringen fra sykkelsporten! Han er en av mange syklister som fulgte vinden, og la bort noe veldig elementært! Ingen ære til det som er gjort, men håper han kommer seg videre i livet!