KOLL-mila, en artig greie!
lørdag 09. februar 2013 23:40

 

Jeg dro ikke til Skandinavisk cup i Estland, og gikk ei Holmenkollmarsjen. Formen er for dårlig etter mang en sykdomsperiode siden september. Man ønsker å få positive opplevelser for hode og kropp, og da var start i KOLL-mila et enkelt valg!

 

Årets idrettslag i Oslo 2012 arrangerte i dag den andre utgaven  (i nyere tid) av KOLL-mila

KOLL-mila er ikke et renn hvor man trenger å være helt i toppslag for å få til en god opplevelse. For juniorer og seniorer er det et renn totalt uten betydning resultatmessig, men når det kommer til opplevelser står det litt annerledes.

Rennet går fra Hemingseter ved Frognerseteren, med målgang i skolegården på Kringsjå skole. En heftig bane på 10 kilometer som vi gjorde unna på i overkant av 22 minutter. litt langsommere enn i fjor. Litt på grunn av noe tråere snø, og en hel del pga rykk og napp gåing. det var ikke alltid det gikk like fort... Antagelig det langrennet i Norge med høyest snittfart og flest høydemeter i fall. I alle fall i prosent. Og det liker vi :-)

Jeg burde absolutt krysse mållinjen først i et felt med 17-19-åringer, og det gjorde jeg også heldigvis på en slik bane. Hadde det vært start hvor mål var, og mål hvor start var, ja da kan resultatlisten kanskje ha sett noe annerledes ut..(?)

Dessverre var det en uheldig løper som kjørte feil i et kryss etter ca 2 km. Da var farten så stor, at han så vi ikke igjen.. å miste feltet med 50-100 meter er en ting, men når farten er 35 - 40 kilometer i timen så blir det en vanskelig oppgave å tette den luken.

Det var god innsats nedover bakkene blant juniorene, og flere imponerte med stor iver. Det var til og med litt kjeft å få fra en 17-åring etter målgang fordi jeg hadde bedt han om å komme frem å dra litt. Det viser i alle fall at gutten hadde lyst til å vinne!! Når farten er så stor som den er i en lett "utfor" fellesstart på langrennski, så blir det ikke all verdens vanskelig å ligge i rygg.

 

Som en ivrig sjel kommenterer på langrenn.com, så burde jeg ha gått i fra nedover. Det burde jeg kanskje også(?). Er tyngre, og forhåpentligvis sterkere enn juniorene. Målet var å få en god opplevelse, og det fikk jeg, og det fikk antagelig de fleste som startet KOLL-mila :)

 

På langrenn.com står det "helt sjef i KOLL-mila"..  og at jeg dro de siste 3 kilometerne. Tja.. jeg ble også godt sliten, så helt sjef var jeg nok ikke. Jeg lå mest i front, men det var en og annen som gikk opp og tok noen føringer. Spesielt var det en fra KOLL som dro på skikkelig i slakt utfor. Takk til deg som gjorde rennet enda morsommere! Hadde vært kjedelig om alle gikk og tittet på hverandre hele veien og ladet for spurten i en slik løype..

http://www.langrenn.com/helt-sjef-i-kollmila.5165590-1743.html

 

Ser ut til at feltet med 16-åringer som startet 20-30 min etter oss kjørte 20 sekunder raskere enn oss ned bakkene. Moro det! :)

 

 

Resten av vinteren skal jeg holde meg frisk, og fortsette å gå renn med ikke all verdens betydning. Det viktigste er å få gode opplevelser! Topp-prestasjoner  blir det ikke fra meg denne vinteren uansett etter 6-sykdomsperioder fra oktober til januar, men det kommer en ny vinter neste høst. Og før den en morsom sommer :)