Hjembyen mot tippeligaen..
søndag 07. november 2010 11:35

Etter fylte 14 år har fotballinteressen dabbet av gradvis, og i dag er det stort sett landslagsfotballen som fanger interesse. Men de to siste årene har det dukket opp en klubb som fanger litt mer interesse enn klubbfotball ellers, Sarpsborg 08 spiller om tippeligaplass i dag.

 

I  barndomshjemmet på Greåker hadde jeg og broder Lars-Ingar (http://www.sa.no/sport/sarpsborg08/article5374261.ece) et eget Liverpool supporterrom. Veggene var dekket med posters av Liverpools helter, og i taket hang det flagg og skjerf. På denne tiden var Sarpsborg i tredjedivisjon sammen med Greåker IF. Det er fremdeles gøy å spille fotball når anledningen byr seg, men den store fotballinteressen er i dag stort sett borte vekk. Det bunner vel i overkill av fotballnyheter på TV og i aviser som VG og Dagbladet.

 

Men når klubben i hjembyen i dag spiller om opprykk til tippeligaen er det med stor spenning jeg vil følge kampen. Med tidligere klubbkompisser på banen og en bror som stor Sarpsborg 08-patriot, og en lillebror som før eller siden vil bli å finne i klubbens tropp (opp til han), vekkes det blå-sarpsborgblodet til livet. Man glemmer ikke hvor man er i fra, og i dag er jeg helblå "Særping" mens jeg hviler mellom treningsøktene på Sjusjøen.

 

Det som skiller Sarpsborg 08 fra mange andre fotballklubber er at de har en sunn og fornuftig holdning til økonomi. Alle spillerne har jobb eller studier ved siden av fotballen. Noe jeg synes hører hjemme i en 1.divisjonsklubb! Har også hørt at flere av de beste spillerne har fått tilbud om høyere lønninger i andre klubber, men har valgt å bli grunnet den høye trivselen i klubben. Slikt synes jeg er kult!!

 

Tvi-tvi!

Broderns Sarpsborg-låt: http://www.youtube.com/watch?v=eE3NhTe-g5Q