Livsnyting!!
fredag 22. april 2011 19:50

Makrell på bryggen i Sæby

 

 

Etter å ha reist hjem med "Danskebåten" fra Frederikshavn i dag, samt lest aviser med dekning fra Strømstad Skjærtorsdag, har jeg klart og tydelig sett at det finnes mange forskjellige måter å nyte livet på. Her er en liten rapport fra min uke i det naturskjønne Sæby!

 

Jammen er det beundringsverdig hvor forskjellig folk kan være. I mine øyne er det mange snodige mennesker på "danskebåten", men jeg tviler ikke et sekund på at de "snodige" selv synes jeg er snodig... :-)

 

Forrige lørdag pakket jeg bilen full av bagasje og godt selskap. Kompis Peter, storebror Lars-Ingar (http://www.myspace.com/mrandresenband/music) og kommende svigerinne Anette var mitt supre reisefølge til idylliske Sæby.

 

På reiseplanen stod det bla: livsnyting:: trening, enormt god mat, god film, godt vær, nydelige omgivelser, flotte mennesker, fisk fra et lokalt røkeri, danske wienerbrød, flott arkitektur, golf og tennis. Golf og tennis falt riktignok ut, men ble til gjengjeld byttet ut med så mye annet..

Når man skal beskrive Sæby, er det hardt å finne gode nok lovord. Ved ankomst tidlig palmesøndag morgen, ble vi møtt av en stille, rolig by med en idyll jeg knapt har opplevd noe annet sted. I gatene ruslet lokale morgenfugler på vei til små kolonialer og bakerier for å bringe ferskt brød til frokostbordet. Jeg blir riktignok rett som det er begeistret over nye steder jeg reiser til, men det var noe ekstra spesielt med Sæby.

 

Byen gjorde inntrykk på alle fire: En perfekt bevart bykjerne med den originale arkitekturen. Ikke et eneste ustelt blomsterbed var å se, ikke et eneste hus med misligholdt fasade ble observert, ingen hissige bilister eller  raggere med bråkete biler forstyrret den idylliske byfreden. Det var nydelig skog, perfekte landeveier, supre idrettsanlegg til alt av sommeraktiviteter, livlig og aktiv brygge med lokale fiskehandlere osv, osv... Et lite skår i byens fasade ble det dog da vi oppdaget at to par rulleski samt et par skisko var blitt stjålet fra leiligheten. Tullete folk finnes det dessverre overalt. Håper de finner glede i rulleskisporten....

Så fremt man ikke er ute etter et svevende uteliv og høy partyfaktor har Sæby alt! Noe som også er grunnen til at en rekke kunstnere og forfattere har bosatt seg i byen periodevis for å finne inspirasjon til sine verk. Der i blant Henrik Ibsen!

 

Ettersom det er påske, var det tradisjonen tro tid for å avlegge et lite kirkebesøk skjærtorsdag. Et flott pikekor satt sitt preg på en gudstjeneste hvor jeg hadde visse problemer med å forstå prekenens innhold. Det hele ble en flott time avslapping og kunststudie fra en uvanlig god kirkebenk!

 

 Selv er jeg fortsatt tvunget til å ta det rolig, og "trener" kun annenhver dag. Men det jeg får gjort, blir gjort med enorm glede. Litt tidlig å si noe sikkert, men det kjennes som om kroppen er på bedringens vei etter noen lange treningsfrie måneder!! :-) :-) For Peter og LArs-Ingar ble det to økter pr dag, hvor jeg var følgebil og trener. Anette imponerte stort i det hun var med på, og beviste at man ikke skal undervurdere fysikk og viljestyrke hos "sangstruper".

 

Vel hjemme i leiligheten på Majorstuen er man litt skuffet over at gang og sykkelstier fortsatt er fulle av grus. Man får håpe vårsolen får fart på kommunen!!!

 

Fortsatt God Påske!!

Sæby

Strandgaten, Sæby

Ragnar og Peter

masasje

Sæby kirke